Föreningar

Jag jobbar tillsammans med föreningar inom olika sporter och nivåer för att främja hälsan hos barn och ungdomar i alla åldrar. 

Att skapa hälsosamma vanor kring kosten hos barn och ungdomar är något alla har nytta av och bär med sig hela livet. Att få förståelse för vad regelbunden fysisk aktivitet gör för dig och din kropp och hur mat och sömn är viktiga delar i helhetsbilden för hälsan.

Jag skräddarsyr föreläsningar utefter er förenings behov och önskemål.

Kontakta mig så berättar jag mer om hur jag jobbar med kost och hälsa hos olika föreningar runtom i Sverige.

Anna Nilsson

anna@kostanalys.se

 

Föreningslivet i Sverige är unikt och något som jag verkligen värnar om. Jag har själv varit aktiv inom en rad olika föreningar och idrotter och jag har tre barn som varit delaktiga i flertalet olika föreningar och idrotter som exempelvis hockey, bandy, tennis, friidrott, badminton, konståkning, fotboll och handboll.

Jag vet att en förening inte rullar av sig själv, den är uppbyggd av tusentals ideella timmar från eldsjälar, ledare och föräldrar. Med glädje har jag sålt bingolotter, plastpåsar, kakor och salami eftersom jag vet att det har gått till en bra sak; barns hälsa, glädje och gemenskap. Jag har varit bollkalle, sålt korv och fika, suttit som speaker, krattat i längdgropen och klivit upp 04:30 för att fixa matsäck och packa till en långväga cup. Den insatsen gör jag gärna för att mina barn ska få möjligheten att lära sig allt det som föreningslivet lär ut, gemenskap, kamratskap, fysik aktivitet, vinna tillsammans och förlora tillsammans, tårar och skratt, med andra ord minnen för livet.

Jag är utbildad kostrådgivare vid Luleå Tekniska Universitet med fokus på kosthållning och näringslära, samt vidareutbildad inom kost vid träning och prestation vid Umeå Universitet. Då jag har en mix av spetskompetens inom kost och träning samt en bred bild om idrottande och föreningslivet ur en förälders och ledares perspektiv tycker jag att jag kan förmedla och nå fram med mitt budskap att kosten är viktig för att orka vara aktiv och för att främja hälsan.

Tveka inte att kontakta mig om ni vill främja hälsan hos era barn och ungdomar och hjälpa dem skapa goda vanor.

Jag hjälper föreningar att skapa goda vanor

Kontakta mig så berättar jag mer