Kostrådgivning

Anna Nilsson

Rätt kost för dig

Varje människa är unik, det är du också. Vi behöver alla äta olika beroende på vad vi vill uppnå.

En kostrådgivning som är baserad på en kostanalys ger en träffsäker och hållbar kostplan. För att en kosthållning ska hålla i längden är det bra att göra mindre och smarta förändringar som gör skillnad, men som inte kräver en allt för stor ändring i nuvarande kost och livsstil.

Genom att titta på vad du äter idag, vad du har för förutsättningar och vad du vill uppnå, kan jag göra en kostplan som faktiskt är unik och utgår från dig.

Bygga muskler:

Personer som vill bygga muskler och gå upp i vikt, fokuserar oftast på att få i sig protein. Tillräckligt med protein är viktigt eftersom det är kroppens byggstenar. Men för att orka träna med hög kvalitet behöver kroppen en viss mängd kolhydrater och tillräckligt med kalorier också. Alla behöver även fett, för att till exempel ta upp fettlösliga vitaminer, för hormonproducering och det fungerar också som energikälla. Det finns olika sorters fett och det är bra att hålla koll på balansen dem emellan. Med en kostanalys kan jag se vilken fördelning av de olika näringsämnen som just du behöver för att nå ditt mål. Jag ger dig konkreta kostråd på vad du behöver addera, förändra och bibehålla i din kost för att nå ditt mål.

Gå ner i vikt:

För att hjälpa en person som vill gå ner i vikt blir det mer hållbart att utgå från individens förutsättningar och att titta på hur kosten ser ut idag. Efter en kostanalys kan jag ge kostråd som passar individen, istället för generella råd som kan bli svåra att ta till sig och därmed inte fungerar i längden. Med mindre justeringar som att byta ut och framför allt lägga till rätt livsmedel i din kosthållning leder det till en sund livsstil och inte en diet att följa. Det är viktigt att se vad i kosten som verkligen gör skillnad.

Få mer energi:

En utmaning för många är att ha tillräckligt med energi i vardagen för att orka göra det man vill och behöver. Att hitta en hälsosam kost behöver inte innebära att du vill gå upp eller ner i vikt. Kosten i din vardag behöver ge dig energi på rätt sätt och ge dig bra förutsättningar för att orka ta hälsosamma beslut. Med en kostanalys kan jag ge dig rätt kostråd för att hjälpa dig till en livsstil som är hållbar och som ger dig mer ork och energi. Jag ger dig konkreta tips och råd på vad du kan göra för att komma dit du vill.

Kostrådgivning baserad på en kostanalys

För att skapa nya vanor för en sund livsstil, som leder till ditt önskade mål, handlar det om att hitta vad som passar dig och vad du behöver. Därför ger jag individuell kostrådgivning som skräddarsys för dig.

Vill du göra en hälsosam förändring? Börja med en kostanalys tillsammans med mig och utifrån den ger jag dig en kostrådgivning som är baserad på vad DU behöver och vad DU vill uppnå!

anna vid datorn kapad med logga

Oftast är första steget det jobbigaste

Kontakta mig så tar vi det tillsammans!