Motionären

Jag hjälper många motionärer som exempelvis tränar inför en svensk klassiker eller någon annan utmaning med att hitta rätt balans i kosten samt att hitta rätt mängd och timing. Det kan ofta vara så att kosten är pusselbiten som fattas för att ta nästa steg i sin träning och hälsa. Att utvecklas i sin träning kan också vara en viktig del i motivationen för att fortsätta vara aktiv även om man inte har ett specifikt tävlingsmål. 

Som medelålders man eller kvinna är det otroligt hälsofrämjande att vara fysiskt aktiv och att röra på sig kontinuerligt. För att undvika skador och infektioner är det väldigt viktigt att man ger kroppen rätt återhämtning, både i form av vila och rätt kost. Många fokuserar på att få ihop önskade träningstimmar men glömmer bort att kosten är lika viktig för att utvecklas och må bra. 

Jag har hjälpt motionärer som antingen just börjat eller har tränat regelbundet och nu trappar upp sin träning mot ett uppsatt mål. Att öka träningsmängden är ”lätt” men det många missar är att i takt med att du börjar träna eller ökar din träningsmängd så ställer det större krav på att du får i dig rätt kost. Du behöver  tillräckligt med energi och en bra fördelning av näringsämnen för att främja utvecklingen i din träning, för att ta hand om kroppen och undvika skador och infektioner.  

Eftersom alla är olika, har olika förutsättningar, vanor och mål så ger jag inte generella kostråd utan utgår ifrån individen. Jag gör en kostanalys där jag tittar på hur din kost ser ut idag, vad just du behöver lägga till, byta ut och vad som redan är bra. På så sätt blir det inte för stora förändringar i din vardag och därmed mer hållbart i längden. Det viktiga är att se vad som kommer att göra skillnad för just dig, hur du kan nå uppsatt mål och främja din hälsa. 

Jag hjälper dig att hitta en hälsosam kost genom att säkerställa att du får i dig rätt mängd energi, rätt fördelning av näringsämnen och hittar rätt timing kring måltider. Hur mycket, vad och när man äter är viktiga delar för att du ska må bra och för att nå dina mål. 

Kontakta mig så berättar jag mer hur jag kan hjälpa dig.

Anna Nilsson

anna@kostanalys.se

Kontakta mig

Jag hjälper människor att orka mer!